Nytt år – nye malingsstrøk

golden-3_1024x1024

FOTO: CAMOMILE LONDON 

 

Juleferie, eller «endelig-tid-til-å-fullføre-hjemmeprosjekter-ferie» som det ble for vår del. Vi har voksa gulv og bært malingsspann. Ikke helt vår stil å puste på ei stund. Når resultatet ble en happy 2-åring som hver kveld peker begeistret mot det «nye» rommet sitt, var årets julestri verdt hver eneste tur opp og ned den bratte loftstrappa.

kutikai-mobilier-design-enfants-kids-FrenchyFancy-13

FOTO: VIA FRENCHYFANCY.COM

 

Barneromsprosjekter innbyr til lek med maling. Vi gikk for en løsning, i samarbeid med Nordsjö,  som ble supermatt, tofarget og kontrastfull. Vi malte halve veggen så hvit som mulig: Nordic Light. Resten ble malt i fargen Mystical Paris – en dyp mørk blåfarge med grønnskjær. (Se bilder fra rommet på IG). Fargen ser nesten turkis ut før den tørker, men blir en passe mystisk og sofistikert blåfarge når den har tørket godt. Effekten av å velge tofarget var overraskende stor: Hele rommet fikk et løft! (Taket er ekstremt lavt i utgangspunktet i dette 40-tallshuset).

Fargemessig ble altså rommet veldig kaldt. (Noe som forsåvidt passer temeraturene her i Røros-området om dagen). Av den grunn, inviteres nå fargen oker inn i kulden. Dette i form av Ochre Gold som er årets farge 2016 hos Nordsjö. Vi skal teste den på en skapdør i første omgang. Små skritt… (Sjekk denne linken for en litt mer spenstig bruk av fargen).

924A1747

Foto: Magnus Karlsson / Nordsjö 

 

Et Fjellby-mål for 2016 må bli å realisere flere kreative ideer  – være mer eksperimentell rett og slett. Særlig når det kommer til farger og maling.

Anbefaler innlegget How to Add Playfulness to Your Kid’s Room av Handmade Charlotte for mer barneromsinspirasjon.

Her er også noen detaljer som kan bidra til ekstra varme på barnerommet i de kalde vintermånedene:

 

ko

01. Unicorn Head, Fjellby Filial 02.Plakat, Rifle Paper  03.Björn, Fjellby Filial 04. Sengekant, Camomile London 05. Dot, Muuto

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.