MINI: EN NY HØST!

Inside Out Kids rooms interiors stylist Jessica Hansen 2015 April 201505

Nemmen heisann! På tide å børste støv av mini-sida kanskje? Den har vært et savn for min del. Jeg elsker å føre en slags dagbok over inspirasjonen min på barnefronten. Å få idébanken sortert og få laget et innlegg rundt tankene, gjør både livet og duppedingsene mine litt ryddigere. Jeg kommer over kule, nye, vakre og smarte ting og ideer hele tiden, og det er så himla godt å samle dem på denne siden (i allefall en brøkdel av dem). Og ikke minst setter jeg pris på å skrive fritt. Å skrive på sitt eget domene helt uten forventninger eller begrensinger: Det er frihet for meg. Selv om andre kanskje synes det bare er vås og waist of time, kan jeg bare stå på mitt og fortsette å skrive og skrive og skrive og skrive. Gjerne klisjéfylt og proppfult av anstrengte forsøk på ordspill*. Det. Er. Så. Herlig.

Etter at jeg ble mor har jeg blitt flinkere til å stå på mitt, til tross for at jeg ofte føler meg som kjerringa mot strømmen. Når man tviholder på å skrive blogg selv om det er «ut», fortsetter å legge ut (anstendige og nøye utvalgte) barnebilder på nett selv om mange har pekefingeren ute, eller når man venter så lenge som mulig med barnehage selv om samfunnet egentlig legger opp til noe annet, DA kan man lett føle seg som en opprørsk og motstrøms hippiemor. Ja, litt som Marianne Aulie bare uten den endeløse ammingen. Og sjampisfrokosten. Og bildebadingen. Og mann med langt hår.

Jaja, formidlingsgleden er uten tvil på plass her i gården – som den alltid har vært. Samtidig ønsker jeg selvsagt å ha en viss substans innholdsmessig og prøver å være bevisst en eventuell leser (som jeg antar har klikket seg inn av en grunn). Ja, jeg er kjepphøy nok til å tro at jeg har noe å fare med – ofte i form av ulike kreative prosjekter.

06ee052fad713170271bbdaaf36ff83c
Nye planer og prosjekter som følge av denne forandringen, gjør at motivasjonen nå er på topp. Hurra! Det føles bra etter en vår med mye tanker rundt bosituasjon og spesielt mangel på tumleplass (eller ærmbåggådrag som vi sier her i bygda) – både for store og små. Blokk i byen byttes derfor ut med hus og hekk høyt til fjells og langt fra fjære – ett år i første omgang. Så lenge vi passer på å få oss en urban dusj innimellom, tror jeg vi skal trives her i mulighetenes kommune. Nå er vi hjemme-hjemme! Spesielt glad er jeg for at fjelluft garantert er inkludert ved flytting. Helt gratis. (Føles litt som free wi-fi på hotellet, den følelsen!).

4b8492cb87b49d8776edffb42371f9fb
Vi er straks i gang med en flikkerunde på gutterommet her i det lille Mommohuset. Det er et smalt rom på loftet med blomstertapet som skal få ny og mer fjellbyvennlig look. Det på lavest mulig budsjett og kortest mulig tid. Nordsjö er med på laget (jippi!), et samarbeid som gjør at jeg får testet en del malingstyper og farger som jeg har ivret etter å prøve. Innvendig og utvendig. Planen er å male cirka halve veggen på gutterommet i en dyp blåfarge. Jepp, halve. Litt som det populære brystpanelet fra 80-90-tallet (grøss!), men i en kulere og strammere 2015-utgave. Og den eksakte høyden på den blå delen av veggen? Den skal være 83 cm som sønnen vår, selvsagt. Ikke en centimer mer eller mindre.

afc2ff10818bb072d990d6178fcb97f4

Innlegget er pepret med  half ‘n half -inspirasjonsbilder som har fenget i det siste. Kansje kan dette fenge flere, litt som Feng Shui?*

766f525bff20fa94bce63f269fde4f43

På snarlig gjensyn.

PS: Skal hilse fra fjellet.

Lise

Translation: We are moving from an apartment in the city to a small old house in the country side very soon. This is the inspiration for the baby’s room. (Or is he called a toddler now?). We are painting a part of the wall deep blue. The blue part will be as tall as he is when we are moving in. Fun to look back at the blue line as he grows older, I think! Hope you follow us on our journey. We are moving only 2 hours away, but the lifestyle change will be major. This change in my life gives me so much motivation right now, I hope it will shine through! 

Photo: Link in pictures

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.