VARIGE VALG, VERKSTED OG VATER

vvBildekilder: 1. 2. 3. 4. 5.

Dette innlegget høres kanskje ut som en podcast-tittel med et halvhjerta bokstavrimforsøk? Men det er altså ikke fjellbypodden som lanseres i dag, dessverre eller heldigvis. Dette er vel et lite blogg-comeback kan man si. Begynner å bli en stund siden tastaturet gikk…

I det siste har det gradvis sneket seg på liten skrivegnist igjen, og da gjelder det å smi mens maskina er varm. Her kommer derfor en kort årsberetning og noen tanker hva angår interiør, prosjekter og livsstil i 2017 – fjellbyfisert:

Vater:
Å rive seg løs fra det vante og pakke flyttelasset på et knips, det skulle vise seg å bli en større omveltning enn forventet. Store livsendringer, kjøp og salg av bolig, pendling mellom fjell og by  – det nye livet har tatt litt tid å bli vant til. Vi har tatt noen grep for å få det nye fjellbylivet skikkelig i vater. Og nå, endelig, har vi vært igjennom alle flyttekassene fra halvannet år tilbake. På tide! Vi har ryddet, fått kontroll og system på alt vi eier, solgt og kastet mye. Balansekunst! Alt dette gjør det litt mer tålelig å bo på en byggeplass. Fornyingen av det gamle huset vi har tatt over, kommer til å ta tid. Sannsynligvis mange år. Fjellby-firmaet har, som følger av dette, nærmest hatt et hvileår i 2016. Likevel er Fjellby alltid med oss i kulissene – en frihet vi trives med!

Varige valg: Den store minimaliseringen (nærmest halvering) og systematiseringen av tingene våre (anbefales!), har gjort oss enda mer kritisk til hva som får plass i hjemmet. Ingen nyhet, mer en bevisstgjøring der altså: Gode materialer, håndverk, unike gjenstander og kvalitetsdesign – det er det som virkelig varer: Produkter man ikke kvitter seg med så lett. Mindre bruk og kast – mer ro! Vi prøver derfor å lage mest mulig av møblene våre selv i skikkelige materialer. Vi har i det siste jobbet mye blant annet med eik og valchromat. Om vi først skal kjøpe noe nytt – velger vi helst solid og varig – også når det kommer til tekstiler og interiørartikler for øvrig. Røros Tweed sitt Åkle flyttet for eksempel inn i jula. Nyheten Vega er også knallfin! Litt framsnakk en en lokal bedrift der altså. Dessuten er jeg alltid på leting etter den perfekte tidløse keramikken. Louise Roes Pisu-serie sjekkes gjerne ut! Kan selvsagt også anbefale Jatta Lavi sine kaffekopper i rød leire som vi selger her hos Fjellby. Nydelig små håndverk! Varige valg og det å virkelig tenke over ting – et stalltips hva angår interiør i 2017.

Verksted: Et eget snekkerverksted med tilhørende kreativt rom – det har vært en stor fjellbydrøm i mange år. Nå kan det virke som «prosjekt verksted» er mer innen rekkevidde enn noen gang. Vi planlegger å rive et slitt vedskjul/garasje på tomta, og er på tegnebrettet med et nytt bygg som kan dekke de funksjonene vi ønsker. Kanskje kan 2017 bli året det endelig skjer?  Selv om vi bare er på tegnestadiet ennå, har jeg selvsagt ønskelista mi klar. Vi har blitt veldig glad i å jobbe med teknikken sinking/fingerskjøting, eller dovetails om man vil. Jeg drømmer om en «arbeidsøy» i rustikk eik (ala dette), sammenføyd med denne teknikken, gjerne med en børstet messinglampe over. Varig og vakkert!

Det var det jeg hadde på hjertet i dag: Vater, varige valg og verksted der altså. Hvem vet hvor lenge det blir til neste gang skrivekløa tar meg.

L